Tips & FAQs

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de Ladyshape bikini shaping tools en het gebruik ervan. Ook geven we je graag wat handige ontharingstips.

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet op deze pagina vinden? Stuur dan een email naar info@ladyshape.com. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Hoe gebruik ik de Ladyshape bikinilijn shaping tools?

 1. Kies een model
  Bepaal welk model bij jou past: een strak streepje (Brazilian), speels fun hartje (Heart), of een vrouwelijk driehoekje (Triangle).
 2. Trim je schaamhaar
  Zorg dat de haren die je wilt gaan scheren niet langer zijn dan 0,5 cm. Voor het trimmen van je schaamhaar kun je een tondeuse gebruiken of je kunt al het haar wegscheren en dan weer laten aangroeien.
 3. Plaats de bikini shaping tool
  Plaats de bikini shaping tools tijdens het douchen recht op je schaamstreek, net boven je schaamlippen. Verwijder eventueel de spanring (het verlengstukje) van de Triangle.
 4. Scheer je haren weg rond de bikini shaping tool
  Brazilian: scheer met een scherp, nat scheermesje (tip: wegwerpmesje) in verticale richting langs de tool. Kantel de tool daarbij een klein beetje naar de kant waar je niet scheert. Dus als je rechts scheert, kantel je de tool naar links en andersom. Op deze manier gaat het scheren nog gemakkelijker.
  Triangle: scheer met een scherp, nat scheermesje (tip: wegwerpmesje) van de schuine kant van de tool af of er langs. Breng desgewenst rondom scheerschuim aan.
  Heart: scheer met een scherp, nat scheermesje (tip: rechthoekig wegwerpmesje zonder brede randen van de mesjes houder) van de schuine kant van de tool af of er langs. Breng desgewenst rondom scheerschuim aan.
 5. Verwijder de tool en spoel na met water.

Zijn de Ladyshape bikinilijn scheersjablonen ook te gebruiken in combinatie met andere
ontharingsmethoden zoals waxen, onharingscreme of definitieve methoden?

De Ladyshape is speciaal ontwikkeld voor nat scheren. Andere ontharingsmethoden raden wij niet aan.

Kan ik ook scheren zonder water?

De Ladyshape bikini shaping tools zijn het beste te gebruiken onder de douche. Door het warme water worden de haren zachter en is het makkelijker om je te scheren. Daarnaast is het beter voor je huid om nat te scheren, daarmee voorkom je irritaties.

Moet ik me scheren met scheerschuim?

Scheerschuim is aan te raden bij een gevoelige huid, maar kan het zicht verminderen en kan zorgen dat de tool wegglijdt op de huid. In veel scheermesjes zit tegenwoordig een gelstrip, dat is een goede vervanging voor schuim.

Zijn alle scheermesjes geschikt voor het gebruik met de Ladyshape bikinilijn scheersjablonen?

Om een mooi model te kunnen scheren, is het maken van duidelijke contouren belangrijk. Dat gaat het beste met rechthoekige scheermesjes zonder veel plastic om de mesjes.

Hoe vaak kan ik de Ladyshape bikinilijn scheersjablonen gebruiken?

Dat is afhankelijk van hoe vaak je je scheert. Wij raden je uit hygiënisch oogpunt aan, de tool elk half jaar te vervangen.

Waar dient de spanring voor op de Ladyshape Triangle en wanneer moet ik deze gebruiken?

De spanring (ofwel het verlengstukje) zorgt ervoor dat de huid bij de contouren van de tool wordt strakgetrokken zodat deze niet in de weg zit. Als je vindt dat je te hard op de tool moet drukken voordat je de haren bereikt die je weg wilt scheren, is jouw huid waarschijnlijk wat strakker dan gemiddeld. De tool is dan prettiger in gebruik zonder verlengstukje.

Van welk materiaal is de Ladyshape gemaakt?

De sjablonen zijn gemaakt van twee soorten kunststof PP en TPE.

Kunnen mannen de Ladyshape bikinilijn scheersjablonen ook gebruiken?

De Ladyshape is speciaal ontworpen voor de schaamstreek van de vrouw. De sjablonen zijn gevormd naar het vrouwenlichaam.

Ontharingstips voor de perfecte schaamstreek

 • Wacht tijdens het douchen even met scheren totdat de haartjes wat zachter zijn. Je scheert dan makkelijker en krijgt een gladder en zachter resultaat.
 • Een bot mesje veroorzaakt de meeste irritaties omdat je harder moet drukken en langer moet scheren om de haartjes weg te krijgen. Gebruik daarom een scherp mesje. Hiermee scheer je ook de strakste contouren.
 • Laat liever het scheermesje zachtjes over je huid glijden in plaats van er veel druk op te zetten. Dat zorgt voor een relaxte scheerbeurt en vermindert de kans op irritaties.
 • Scheren met de haargroei mee is prettiger, maar scheren tegen de haargroei in zorgt voor een nóg gladder resultaat. Afhankelijk van de gevoeligheid van je huid, kun je bepalen wat voor jou het beste werkt.
 • Spoel tijdens het scheren de haartjes regelmatig uit de scheerkop zodat ze niet in de weg zitten tijdens het scheren.
 • Om een mooi model te kunnen scheren gebruik je natuurlijk de Ladyshape bikini shaping tools.
 • Gebruik scheerschuim tijdens het scheren of een heerlijke crème na het scheren voor een mooi glad resultaat.